0,5 dl sesamfrön200g kallrökt lax i tunna skivor100g Philadelphiaost3msk creme fraiche1 liten röd lök 10 strån Gräslök Vitlök/örtkrydda från Santa Maria. Linda in laxrullen i plastfolie och lägg in i frysen i ca 2 timmar
Philadelphia vitlök och örter. 2 tunnbröd Philadelphia vitlök och örter. Svägerskan och jag har en lite udda tradition - i slutet av februari träffas vi en kväll för årets rosépremiär - på balkongen
I originalreceptet gör man en stor laxrulle, men jag valde att göra fyra portionspaket istället. Finhacka 1 vitlöksklyfta och strimla ett litet knippe bladpersilja. Fräs 1 påse babyspenat (eller mangold) á 65 g mjuk i en klick smör tillsammans med vitlöken, bladpersiljan samt 1 tsk äpplecidervinäger. 1 vitlöksklyfta och
Skala vitlöken och krossa i mortel med spiskummin, salt och paprikapulver så det blir som en pasta. Skala vitlöken och krossa i mortel med spiskummin, salt och paprikapulver så det blir som en pasta
Dels klassikern laxrulle med pepparrot, dock med färsk pepparrot istället för riven på tub (det är bara att smaka sig fram), dels smördegsstänger med ädelost, valnötter och honung och så min version av bruschetta
Tillsätt hummerskal, tomatpuré, curry och vitlök. (blir ca 1 liter soppa)2 frysta humrar, tinade3 dl/200 g tärnad morot 2 dl/150 g hackad gul lök 1 dl/100 g tärnad rotselleri 1 msk tomatpuré 1 tsk gul curry 2 vitlöksklyftor, finhackade2 ½ msk konjak 3 ½ msk rött portvin 5 dl vatten 3 dl torrt vitt vin 1 ½ + 1 ½ dl vispgrädde 1 dl crème fraichemaizena majsstärkelse ½ tsk salt cayennepepparpaprikapulverKlyv hummern och plocka ur köttet i stjärt och klor. 2 vitlöksklyftor