Tina laxen och skölj den i kallt vatten, skär bort det bruna laxfettet på ryggsidan om det är kvar, torka fileerna med hushållspapper, mortla flingsalt med strösocker och krydda blandningen på båda sidor, låt stå och grava på sig gärna några timmar
Tina den frysta sparrisen, eller ansa den färska och bryt bort den nedre hårda delen. Salta och peppra laxen och lägg på 3–5 sparrisstjälkar på varje skiva. 4 bitar lax
Lägg upp laxrullarna på salladsbädden. Ett tips är att frysa oxfilen och ta fram att tina i kylen så oxfilen är halvfryst så går det lättare att skära tunna skivor
Du kan också lägga laxrullarna på en vit rund brödskiva. Laxrulle med ostfyllning. Rulla ihop laxen och lägg rullarna kallt, gärna en stund i frysen, då blir de lättare att skära i munsbitar
Lägg ut all lax på plastfilm så de får en platt del ungefär lika stor som en ungnsplåt. 600 gr kallrökt lax i tunna skivor (sockerfri, läs innehållsdeklaration). Bred ut smeten över laxen men lämna ca 1 cm utan smet runt kanterna. Den går lättare att skära i 1 1/2 cm tjocka skivor om rullen är halvfryst. 600 gr kallrökt lax i tunna skivor (sockerfri, läs innehållsdeklaration)
-) Och där ses även de populära laxrullarna som brukar älskas av alla. Frysta desserter är ofta lagom mäktiga efter maten tycker jag och denna var riktigt fräsch i smaken