Lax (och röror. Mosa laxen med en gaffel i en bunke tillsammans med senap, lök och crème fraiche. 2012 blev det en finfin laxröra på goda knäckesticks. 200 g varmrökt lax. 200 g varmrökt lax
Lax är ju bara för gott, och ungefär lika dyrt, men någon gång måste man ju få lyxa till det. Till den här röran spelar det ingen större roll vilken typ av lax det är, kallrökt, varmrökt, gravad eller stekt, bara att ta det man gillar bäst
Skär laxen i mindre bitar och blanda ner i kastrullen, rör även ner den hackade dillen och krydda med vitpeppar värm därefter upp allt igen utan att koka
Precis innan servering, lägg på ca en msk laxröra på varje crostini och toppa med gräslök. Ta bort skinnet från den varmrökta laxen och ta bort alla ben om så finns
8 200 g kallrökt lax 200 g Västerbottensost 150 g färskost 1 msk finrivet citronskal 3 msk finskuren gräslök salt svartpeppar Serveringsförslag knäckebröd eller mjukt bröd Lägg till i inköpslistan
Bryt laxen i bitar. Vänd försiktigt ner lax och krasse i röran. 150 g varmrökt lax. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 stora potatisar Laxröra. 150 g varmrökt lax 250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 ask krasse
Strimla de återstående laxskivorna och lägg ovanpå röran. Hacka laxen i små bitar men spara 2 skivor. Klipp över mer dill och sätt en klyfta limefrukt på kanten av glaset 200 g Kallrökt lax i skivor. 200 g Kallrökt lax i skivor 1 kruka dill 2 st ägg, hårdkokta 1 st rödlök 3-4 dl gräddfil 1 burk ishavs- eller stenbitsrom (80 g) 2 st limefrukter Citronpeppar, efter smak Chiliflakes, efter smak Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak