Laxpudding recept

Laxpudding

Laxpudding

Grädda i nedre delen av ugnen tills laxpuddingen är genomgräddad, ca 25 minuter. Skär potatisen i skivor
Halländsk Laxpudding

Halländsk Laxpudding

4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Laxpudding

Laxpudding

En riktigt klassiker bland husmanskost är ju laxpudding. Laxpudding 4 port. Den kan ju göras på massa olika sätt
Laxpudding med gravad lax

Laxpudding med gravad lax

Ta ut laxpuddingen ur ugnen och lägg på dillvipporna. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva purjolök och stek mjukt i lite av smöret
Laxpudding

Laxpudding

Skira smöret och servera det till laxpuddingen. Grädda laxpuddingen i ca 45 minuter mitt i ugnen. Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost
Laxpudding med finsk twist

Laxpudding med finsk twist

Har du bråttom. Koka potatisen först – då behöver puddingen stå i ugnen i ca 20 min. Skär laxen i tunna skivor eller strimlor
Laxpudding

Laxpudding

Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill
Laxpudding

Laxpudding

Skala och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt de svalna. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor