Mjölkallergiker väljer ris- eller sojaalternativ, och hoppar över parmesanen. De fryser jag in, och när det blir tillräckligt gör jag en soppa eller en laxpudding
Servera laxpuddingen med en sallad på strimlat Äpple, Cocktailtomater och Persilja. Ris ingår ofta, men jag kom på att rivna morötter borde bli gott istället
Ofta blir det en del ojämna bitar eller "skrammel" över, och det fryser jag in i en särskild förpackning och fyller på vartefter tills det blir tillräckligt att göra bullar eller kanske soppa, paté eller laxpudding
Laxpudding. Bara att lägga till pasta, ris och potatis för den som vill. Ett vegetariskt recept. Ja, den filas det på men det ska vara gott, nyttigt, lite LCHF, mer vegetariskt, lagat från grunden och utan allt för mycket krångel
→ Skär laxen i tärningar → Blanda risk, ägg o lax → Krydda smeten o lägg i ugnsform. Laxpudding på ris 200g laxfilé 1 1/2 dl risgryn 1/2 liter mjölk 1/2 liter vatten 2 ägg riven ost Koka upp vattnet, häll i riset o låt koka tills det mesta av vattnet har kokat in→ Späd m mjölk då o då, låt grynen koka tills de är färdiga. Allt-i-ett-gryta m kyckling 1 dl ris 2 dl vatten Kycklingfilé Grönsaker… t ex morotsslantar, majs, purjo i skivor, broccoli… Tillsätt samtliga ingredienser i en kastrull → koka tills riset är färdigt (ev kan mer vatten behöva tillsättas). 1 1/2 dl risgryn. 1 dl ris
När laxpuddingen står i ugnen får du göra en dubbel sats av den färgglada kålsalladen som du sedan också serverar till den sagolikt goda tacolasagnen som helt klart blev smakpanelens favorit denna vecka