Den första laxrätten jag tillagade under söndagen, laxpudding med äggstanning. 1 dl finhackad dill, gräslök och persilja (det går bra med fryst). Grädda laxpuddingen i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter, tills den har fått fin färg. 1 dl finhackad dill, gräslök och persilja (det går bra med fryst)
Servera laxpuddingen med en sallad på strimlat Äpple, Cocktailtomater och Persilja. Laxpudding med skirat Smör 50 gram Varmrökt Lax 1 Ekologiskt Ägg 1 dl Grädde ½ dl riven Fetaost 1 riven Morot ½ gul Lök 1 msk finhackad Dill Havssalt och nymald Vitpeppar Vispa ihop ägg och grädde
Spara hälften till laxpudding. Vänd ner potatis och persilja och smaka av med salt. hackad persilja. Låt den rinna av och spara 600 g till laxpuddingen. 4 person(er) Ingredienser 800 g laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn) 1/2 dl salt 1/2 dl strösocker 1 msk krossad svartpeppar 10 dillstjälkar Stuvad potatis 1,6 kilo potatis 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad persilja 1 1/2 tsk salt Syrad rödlök 2 små rödlökar 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl strösocker 1/2 dl vatten
För några år sedan pratade jag och en kompis om att göra vegetariska varianter av alla recept i Tore Wretmans klassiska kokbok Svensk Husmanskost men så insåg vi att det var dels ganska svårt (ålaladåb och laxpudding, need I say more
Strö över den hackade persiljan och lägg i en klick pepparrotscrème. Korvsoppa 75 gr Korv med hög kötthalt 1 dl Haricot Vert’s i bitar 2 msk strimlad Purjolök ½ Morot i små tärningar 2 msk Smör 2 dl Buljong Havssalt och nymald Vitpeppar 1 msk hackad Persilja Pepparrotscrème ½ dl Crème Fraiche 1 tsk finriven Pepparrot Lite Havssalt Skär korven i tunna skivor. Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan Ugnsstekt Sill med Purjolokssås, Majrova och Lingonsylt Syrlig Vitkål till Korv och Fläsk Isterband med Gräslöksstuvade Morötter Laxpudding på Blomkål med skirat Smör Korv Stroganoff 75 gr Korv
Jag inledde utmaningen med att laga Laxpudding Finna har lagat Risotto med citron & persilja med ugnsstekt lax Anna bidrar med Pasta med tonfisk Anki och Håkan i Mårtenssons kök har lagat Lax med het mangoröra och limesås … … och Tonfiskfilé med syrliga grönsaker Vardagslax med gurksalsa kommer från Angela Och slutligen har Malin gjort en härlig Örtig laxsoppa Håll utkik, inom kort kommer ett nytt tema för februari
Laxpudding med spenat och brynt smör. Strö ev över fryst persilja och servera med en hemgjord majonäs smaksatt med det du är dugen på just idag, tex chili,lime, senap eller vitlök
Avsluta med ost och persilja på toppen. Det första jag gjorde när jag kom hem var laxpudding. Laxpudding 4 laxfileer 500 gram potatis 1 stor gul lök 3,5 dl grädde 150 gram västerbottensost persilja salt citronpeppar Skala potatisen och skär den, lök och lax i skivor
Fiskgratäng 8-10 bebisportionert 400g fisk (torsk, spätta…) Frusna grönsaker t ex broccoli, majs, ärtor 2,5 dl grädde 1 burk krossade tomater persilja el dill smör Smörj en ugnsfast form o sätt ugnen på 200 grader → Lägg i fisken i formen o strö de frusna grönsakerna runt omkring. Laxpudding på ris 200g laxfilé 1 1/2 dl risgryn 1/2 liter mjölk 1/2 liter vatten 2 ägg riven ost Koka upp vattnet, häll i riset o låt koka tills det mesta av vattnet har kokat in→ Späd m mjölk då o då, låt grynen koka tills de är färdiga
När laxpuddingen står i ugnen får du göra en dubbel sats av den färgglada kålsalladen som du sedan också serverar till den sagolikt goda tacolasagnen som helt klart blev smakpanelens favorit denna vecka