Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd mjölk, grädde, vitpeppar och dill. Grädda i nedre delen av ugnen tills laxpuddingen är genomgräddad, ca 25 minuter. 2 dl mjölk
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Vispa samman ägg, mjölk och peppar och häll äggstanningen i formen. Har du bråttom. Koka potatisen först – då behöver puddingen stå i ugnen i ca 20 min
Knäck äggen i en skål och vispa ihop tillsammans med grädde och mjölk. 8 dl mjölk. 2,5 kg potatis, kokt kall 1 msk smör 500 g laxfilé 500 g gravad lax 2 knippe dill 10 ägg 2 dl grädde 8 dl mjölk salt (efter smak) peppar (efter smak)
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. 5 dl mjölk. 5 dl mjölk 1 st citron 2 tsk fänkålsfrön, mortlade 300 g laxfilébitar 20 g smör
4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Vispa samman ägg och mjölk. 1. Skiva potatisen och laxen centimetertjock. Varva i ugnssäker form. 2. Häll i dillen och häll blandningen över laxen och potatisen