4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Hyvla smöret med en osthyvel och lägg ovanpå. Servera gärna med en sallad. 2 Varva kokt potatis, lax, lök och dill i en smord ugnsform. 1 dl färsk dill
Garnera meddill och servera med skirat smör och citronskivor. Skala och skiva löken och fräs i en stekpanna med smör, tills den är mjuk och utan att den får färg
Avsluta med potatis. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. Laxpuddingen är klar när den har stannat i mitten och fått en fin gyllenbrun färg
Häll över äggstanningen och toppa meddill. I samarbete med Cylinda. Färsk dill. Laxpudding. Skiva potatisen och lägg i en ugnsfast form, varva potatis med skivad lök
Hacka dillen grovt. Fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk, men utan att få färg. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form