Vispa samman ägg, mjölk och peppar och häll äggstanningen i formen. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lök, fisk och dill i formen, avsluta med potatis
Bottna formen med hälften av potatisen. Slå äggstanningen i formen. Krydda med salt och peppar. Det gör att äggstanningen kommer ner även till det understa lagret av potatisen
Vispa i hop äggen med grädden, smaka av med salt och peppar, häll äggstanningen i formen. Laxpuddingen blev väldig god, precis lagom salt och mycket smak av lax och dill, servera tillsammans med skirat smör
Vispa upp ägg med grädden och smaka upp med salt och vitpeppar. Toppa med ett lager potatis. Känn efter med en potatissticka i mitten av formen om stanningen fortfarande är lös
Häll över äggstanningen och hyvla över smöret. Skala och halvera potatisen, koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten ca 15 min eller tills potatisen är mjuk
Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan