Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatis i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill
Servera laxpuddingen, salladen och skirat smör. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skiva silverlöken tunt och fräs den mjuk i lite smör, sätt åt sidan att svalna
Ofta blir det en del ojämna bitar eller "skrammel" över, och det fryser jag in i en särskild förpackning och fyller på vartefter tills det blir tillräckligt att göra bullar eller kanske soppa, paté eller laxpudding
Laxpudding med skirat smör - det är hur gott som helst. Nu blev två påsar med laxslattar i stället basen för min laxpudding, i gott sällskap av ett halvt paket fryst, kallrökt lax
Laxpudding800 g laxfilé1 kg rå potatis, skalas och skivas i 0,5 cm tjocka skivor8 dl mjölk2 äggsalt och vitpepparLåt ett lager rå potatis täcka botten på en smord form
Sååå god laxpudding. Jag brukar göra denna laxpudding efter Ernst recept. Det är det bästa receptet på laxpudding jag har testat, och jag har fastnat för det