4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Skala och skiva löken och fräs i en stekpanna med smör, tills den är mjuk och utan att den får färg. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnsfast form
Skala löken och skiva den. Lägg lite lök i bottnen därefter skivad potatis, ett varv med pepparkvarnen, den skivade laxen, lite dill och därefter lök och potatis igen
Skala och skiva löken. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form. 2 st gula lökar. Skala och koka potatisen nästan färdig i lättsaltat vatten och låt den svalna
Jag kollade efter recept på nätet och i kokböcker och blev lite förvånad över att många recept innehöll kokt potatis och även lök, så minns jag inte min uppväxts laxpudding