Laxpirog recept

Laxpiroger

Laxpiroger

Fyllning. Skala och hacka äggen. Tärna laxen. Blanda ägg, lax, crème fraiche och hovmästarsås. Kavla ut smördegen lätt så att plattan är ca 24x15 cm

Laxpiroger

Fyllning. Skala och hacka äggen. Tärna laxen. Blanda ägg, lax, crème fraiche och hovmästarsås. Kavla ut smördegen lätt så att plattan är ca 24x15 cm
Laxpirog med kallrökt lax

Laxpirog med kallrökt lax

Så klart ska inte vi vara sämre och bjuder därför idag på ett recept på en smarrig laxpirog, som i alla fall vi tycker kan passa fint om man vill mumsa på en extra god middag på Valborgsmässoafton
Små laxpiroger

Små laxpiroger

Blanda mjölet med salt och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt riven potatis och smör
Laxpirog

Laxpirog

Valet föll på en laxpirog som stod på veckomatsedeln som inte hade blivit tillagad ännu. Efter en helg på Högbobruk med mat som fick en att storkna så kändes det lite lamt att ens försöka sig på något direkt avancerad mat när man kom hem
Laxpiroger

Laxpiroger

Inspirerad av den där varmröktalaxpirogen slog jag till nu på pirogbak. För ett tag sedan så lagade jag en köttfärsrulle och la ut receptet på här
Laxpiroger

Laxpiroger

Blanda mjölet med salt och bakpulver i en skål. Tillsätt potatisen och smöret. Arbeta ihop det till en deg
Laxpirog

Laxpirog

Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Platta ut den ena degplattan så att den blir lite större
Laxpirog med ägg, svamp och dill

Laxpirog med ägg, svamp och dill

Pirogdeg. Blanda mjöl, salt och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt riven potatis och rumstempererat smör och kör ihop till en deg
Laxpiroger

Laxpiroger

Blanda 3 dl av mjölet med smör, ägg, vatten och salt och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter
Laxpiroger

Laxpiroger

Finfördela smör i mjölet. Tillsätt ägg, mjölk och salt och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kyl 1 timme medan fyllningen görs
Laxpirog med champinjoner

Laxpirog med champinjoner

Blanda mjölet med salt och bakpulver i en skål. Riv den kokta potatisen fint och tillsätt tillsammans med smöret
Smördegspiroger med lax och spenatfyllning

Smördegspiroger med lax och spenatfyllning

Gillar man som jag lättlagad och god mat så kommer här ytterliggare ett guldkorn. Idag provade jag att fylla smördeg med en lax- och spenatröra som visade sig vara en riktig hit
Utflyktspiroger

Utflyktspiroger

Vi har använt oss av Anette Rosvalls recept i grunden när det gäller laxpirogerna, men en hel del omgjort
Stor Laxpirog På Fredagskvällen

Stor Laxpirog På Fredagskvällen

Igår skrev jag att receptet på fredagens laxpirog skulle dyka upp idag så här är det. Lycka till och hoppas ni gillar min Laxpirog
Laxpirog

Laxpirog

En jättepirog räcker till 6-8 portioner. Ugnsvärme 225°. Smält smöret. Häll i mjölken och låt blandningen bliljummen

Laxpirog

1.  Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Platta ut den ena degplattan så att den blir lite större

Laxpiroger

Blanda 3 dl av mjölet med smör, ägg, vatten och salt och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter