Laxpastrami har jag skrivit om tidigare, följ samma recept men rulla i kryddorna förrän du steker laxen (inte nödvändigt med kryddorna, men de ger en bra smak)
Den kalla blev en laxpastrami med dillmajonnäs á la nyaste Masterchef Kira, och för att hålla oss varma i augustikvällen serverade vi en vitlökssoppa med timjan och knaperstekt bacon
Rostbiff á la Kira med parmesanmajonnäsLaxpastrami med thaisallad och majonnäs smaksatt med ingefära och korianderCouscoussallad med sparrisPotatissallad á la JukkisGrönsalladHemgjord foccacia (använde detta som grund till brödet
Frys laxen över natten. Låt den tina och dela den i två delar. Blanda salt och socker. Strö blandningen över laxbitarna på båda sidor och lägg ihop dem
Dela laxen på längden. Stöt kryddorna i mortel, blanda ned salt. Klappa in kryddorna runt laxen. Hetta upp en teflonpanna, slå i lite olja och stek laxen kort runt om, laxen ska bara få en yta
Dela laxen på längden. Stöt kryddorna i mortel, blanda ned salt. Klappa in kryddorna runt laxen. Hetta upp en teflonpanna, slå i lite olja och stek laxen kort runt om, laxen ska bara få en yta
Den kalla blev en laxpastrami med dillmajonnäs á la nyaste Masterchef Kira, och för att hålla oss varma i augustikvällen serverade vi en vitlökssoppa med timjan och knaperstekt bacon