Laxpastrami recept

Laxpastrami

Laxpastrami

Laxpastrami har jag skrivit om tidigare, följ samma recept men rulla i kryddorna förrän du steker laxen (inte nödvändigt med kryddorna, men de ger en bra smak)
Laxpastrami med saffranscouscous

Laxpastrami med saffranscouscous

ca 400 g rå lax ((typ salma)). Spice rub1 tsk rökt paprikapulver 2 tsk fänkålsfrö 1 msk svarta sesamfrön 1 msk vita sesamfrön flingsalt svartpeppar olivolja
Förrätter till en kräftskiva

Förrätter till en kräftskiva

Den kalla blev en laxpastrami med dillmajonnäs á la nyaste Masterchef Kira, och för att hålla oss varma i augustikvällen serverade vi en vitlökssoppa med timjan och knaperstekt bacon
Grillad lax med primörsallad

Grillad lax med primörsallad

Dela laxen i 4 bitar och vänd den i kryddblandningen. Ansa primörerna och dela romanescon i mindre huvuden
Efter påsk kommer....

Efter påsk kommer....

Rostbiff á la Kira med parmesanmajonnäsLaxpastrami med thaisallad och majonnäs smaksatt med ingefära och korianderCouscoussallad med sparrisPotatissallad á la JukkisGrönsalladHemgjord foccacia (använde detta som grund till brödet

Laxpastrami med pepparrotssås

Frys laxen över natten. Låt den tina och dela den i två delar. Blanda salt och socker. Strö blandningen över laxbitarna på båda sidor och lägg ihop dem

Laxpastrami med dillmajonnäs

Dela laxen på längden. Stöt kryddorna i mortel, blanda ned salt. Klappa in kryddorna runt laxen. Hetta upp en teflonpanna, slå i lite olja och stek laxen kort runt om, laxen ska bara få en yta

Sommarbuffé: Laxpastrami med dillmajonnäs

Dela laxen på längden. Stöt kryddorna i mortel, blanda ned salt. Klappa in kryddorna runt laxen. Hetta upp en teflonpanna, slå i lite olja och stek laxen kort runt om, laxen ska bara få en yta

Förrätter till en kräftskiva

Den kalla blev en laxpastrami med dillmajonnäs á la nyaste Masterchef Kira, och för att hålla oss varma i augustikvällen serverade vi en vitlökssoppa med timjan och knaperstekt bacon

Sommarmat

Laxpastrami med dillmajonnäs. Melonmimosasallad med Lönnebergaskinka. 10 p. 2 dl kesella. 1 dl matlagningsyoghurt