Jag köpte laxkotletter på mitt favoritställe i Stockholm för färsk fisk, Göta fisk. Till det så gjorde jag ett kryddsmör med jerk och lime samt ett mos med potatis och sötpotatis kryddat med backtimjan och ugnsrostad vitlök
En särskild förkärlek hyser jag för just laxkotletter. Tillsätt vitlöken och fräs i någon minut till. Och vad passar väl bättre till laxkotletter än en smarrig liten röra av spenat och lök, fräst i massor med smör
800 g laxfiléer, eller laxkotletter. 11 klyfta vitlök, riven. 1Marinerad lax800 g laxfiléer, eller laxkotletter 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt
I det ursprungliga receptet (från Elle Mat & vin) ångkokar man laxkotletter men jag kommer ta portionsbitar av lax och ugnskoka dem istället för jag har ingen kastrull för ångkokning
Strimla eller riv ingefäran, purjolök och vitlök. Stek laxkotletterna ca 3 min per sida (om du väljer en hel laxsida så låt den stå i ugnen i ca 15-20 min 225 grader). 4 laxkotletter. 1 Kinesisk vitlök
Hacka vitlöken fint och blanda båda löksorterna med tomat- & paprikablandningen. 4 laxkotletter eller 4 laxfiléer med skinn. 2 vitlöksklyftor. 4 laxkotletter eller. 2 vitlöksklyftor
Pindjur är en naturlig sås gjord på grillad Paprika, Aubergine, Tomat, Lök och Vitlök. Lax i micro med Ost och Grönsaksröra 2 Laxkotletter à 150 gr 50 gr Färskost, Beyaz Peynir 2 msk Pindjur Havssalt och nymald Vitpeppar Skär en skåra i laxskivorna, vik ut lite och krydda med salt och peppar
Fräs chili, paprika, lök och vitlök i lite olja. Krydda laxkotletterna med salt och peppar och grilla eller stek dem hastigt i het panna ca 2- 3 minuter på varje sida. 4 st laxkotletter. 2 st vitlöksklyfta(or) , skivade
Tröttnar man på dill, gräslök och andra klassiska fiskkryddor tycker jag att lax passar väldigt bra med asiatiska kryddor som chili, vitlök, ingefära, soja, wasabi och teriyaki