I det ursprungliga receptet (från Elle Mat & vin) ångkokar man laxkotletter men jag kommer ta portionsbitar av lax och ugnskoka dem istället för jag har ingen kastrull för ångkokning
Laxkotletterna läggs i en form som sedan täcks med det stekta baconet. Häll i 3-4 cl whisky och det vita vinet samt en klick smör. 6 laxkotletter. 5 dl vitt vin
Laxen kan man tillaga som man vill, men jag tycker det är så gott att låta den sjuda (inte koka) i buljong och vin för det får sådan fin konsistens då, den bara faller isär
Salta och peppra laxkotletterna. Blanda äggulor och vin i en liten kastrull. Vin som passar till är. 4 laxkotletter (á ca 200 g)1 tsk salt2 krm nymald svartpeppar2 citroner1 msk smör1 msk rapsolja4 msk kaprilSås. 3 ägulor3 msk torrt vitt vin2 cl créme fraiche 1 msk pressad citron1/2 tsk salt1/2 krm nymald vitpepparTillbehör12 små nykokta potatisar1 påse babyspenat (80 g)Gör så här. La Gascogne par Alain Brumont 2007 (2882) Frankrike 77 kr som är ett vitt vin med aromatiska toner av fläder, melon och citrus och har en frisk,nyanserad efterskamak. 4 laxkotletter
Till den serverades en puré på butternut pumpa, en vitvinssky och lite heta räkor. Krämig vitvinssky. Koka upp vatten och vin tillsammans med dillfrön, vitpeppar och lagerblad
Smula över buljongtärningen och häll över vinet. Låt koka en liten stund så att vinet kokar in i grönsakerna, ca 5-10 min. 4 laxfiléer eller laxkotletter eller annan fiskfilé à 125 g. 2 dl vitt matlagningsvin