Stek laxkotletterna i smör och olivolja på medelvärme i några minuter på varje sida. När Najni stod i fiskdisken för att köpa sina laxkotletter föll hennes lystna blickar dessutom på en skål med rökta räkor … Då Najni liksom Oscar Wilde kan motstå allt utom frestelser, kunde hon så klart inte låta bli att köpa några
saften från ½ citron 1 dl olivolja 1 tsk honung flingsalt och svartpeppar timjan Börja med att göra vinegretten så den får stå och dra en stund. 1 dl olivolja
800 g laxfiléer, eller laxkotletter. 12 msk olivolja. 1Marinerad lax800 g laxfiléer, eller laxkotletter 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt
Lägg i oliver, olivolja och den grovt hackade basilikan. 4 laxkotletter eller 4 laxfiléer med skinn. 1/2 dl olivolja. Lägg dubbla lager aluminumfolie på 4 ställen, pensla med olivolja och lägg en laxbit på varje, salta och peppra. 4 laxkotletter eller
Droppa över lite olivolja, krydda med salt och färskmalen peppar. God olivolja. 4 laxkotletter/laxfilé. Koka riset efter anvisningarna på förpackningen