800 g laxfiléer, eller laxkotletter. 12 lime, saften. 1Marinerad lax800 g laxfiléer, eller laxkotletter 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt
Blanda ingredienserna och smaka av med lime, fisksås, salt och peppar. Laxceviche för två1 laxkotlett, eller motsvarande mängd salmalax1 avokado1/2 dl frusen mango1/2 röd chilifrukt1 liten shalottenlök eller 1 salladslök1/2 kruka färsk koriander1/2 pressad limeev 1 tsk fisksåssalt och pepparFinhacka chili, lök och koriander
1 msk saffransvatten Saften från 2 st lime 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 riven vitlöksklyfta (valfritt) 2 msk olivolja Svartpeppar & salt Fiskförslag (välj fisksort efter smak). 800 g laxfiléer eller laxkotletter Torsk. 2 st lime
Om jag förstod saken rätt skulle det inte ha funnits färskrökt lax i min paket, men detta recept fungerar lika bra till grillade laxkotletter som ugnsbakade laxbitar
laxkotletter eller 4 bitar lax (á 125 g). - 2 msk tamarindkoncentrat eller 2 msk saft av pressad lime. laxen ock koka i ca 5 minuter, vänd laxkotletterna och koka i ytterligare. 2 st laxkotletter. 2 msk saft av pressad lime. ca 5 minuter, vänd laxkotletterna och koka i ytterligare
Avsluta med att pressa saften ur de två limefrukterna i pannan och tillsätt socker, salt och peppar. Lägg på späda spenatblad och de stekta laxkotletterna
Servera laxen med grönsakerna, färsk lime och nykokt jasminris. Krydda laxkotletterna med salt och peppar och grilla eller stek dem hastigt i het panna ca 2- 3 minuter på varje sida. 4 st laxkotletter. 1 st limefrukt(er) , till garnering