Nu köpte jag laxkotletter, som dessutom stektes, och kanske var det därför det smakade så bra. Jag lagade lax åt oss förra veckan, för första gången på flera månader
I det ursprungliga receptet (från Elle Mat & vin) ångkokar man laxkotletter men jag kommer ta portionsbitar av lax och ugnskoka dem istället för jag har ingen kastrull för ångkokning
Lägg skivat smör på laxen och servera med spenatmos och sparris. Krydda laxen med salt och citronpeppar och stek i 3–4 minuter per sida. 4 st laxkotletter
Krydda laxkotletterna med persillade, salt och citronpeppar och stek/grilla tills de är genomstekta. Häromdagen fyndade vi dock en hel lax som vi i veckan stekte upp och åt tillsammans med lite kryddsmör gjort på timjan
Jag gjorde en stekt laxkotlett med en krämig parmesansås, som blev riktigt trevlig. Till laxen serverade jag en tomatsallad med en getostfeta samt färskpotatis
Jag köpte en stor bit lax på Metro. En grönsallad med kallpressad Olivolja och Balsamvinäger samt några skivor smörstekt Aubergine smakade gott till laxen
Om jag förstod saken rätt skulle det inte ha funnits färskrökt lax i min paket, men detta recept fungerar lika bra till grillade laxkotletter som ugnsbakade laxbitar
600 g laxfilé eller 4 laxkotletter/portionsbitarlax. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg filén, med skinnsidan ner om den har skinn, i en smord ugnssäker form