4 laxkotletter. 150 g fryst grön sparris. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla löken, fräs den i 1 msk olja i ca 2-3 minuter
Laxkotlett med murklor och rödvinssås 6 pers6 portionsbitar lax1/2 flaska bourgogne1 msk hackad shalottenlök, 1 msk torkad dragon i kryddpåse1 dsk köttglass (mycket krafig buljong, kalvfond går bra)1/2 dl vispgrädde300 g osaltat smör salt och peppar1 burk murklor25 g smör1 tsk timjan1 dsk finhackad shalottenlökpersilja600 g färsk, eller tinad fryst bladspenatmuskotnöt, salt och pepparKoka ihop vinet med köttglass, dragon och shalottenlök
1 pkt frystalaxkotletter. Lägg 4 skårade, saltade o lätt kryddade laxbitar i en ungsfast form, slå över grädde rikligt, , 2 matskedar lingon per bit, 2 matskedar viltfond per bit och in i ugnd 200 " i 20 min
Tina laxen om den är fryst. 4 laxkotletter eller laxfjärilar. Blanda vinäger, soja och olja i en form. Lägg i laxskivorna och låt dem marinera i kylen ca 30 minuter, vänd någon gång under tiden
1 paket fryst dill. 4 laxkotletter. Skiva purjolök. Skiva paprika. Häll bort vattnet från champinjonerna. Blanda ihop allt utom laxen i en kastrull och