Laxkotlett med murklor och rödvinssås 6 pers6 portionsbitar lax1/2 flaska bourgogne1 msk hackad shalottenlök, 1 msk torkad dragon i kryddpåse1 dsk köttglass (mycket krafig buljong, kalvfond går bra)1/2 dl vispgrädde300 g osaltat smör salt och peppar1 burk murklor25 g smör1 tsk timjan1 dsk finhackad shalottenlökpersilja600 g färsk, eller tinad fryst bladspenatmuskotnöt, salt och pepparKoka ihop vinet med köttglass, dragon och shalottenlök
färsk dragon till garnering. Lägg folie på en grill eller på ungsgallret placera mitt i ugnen sätt på högsta värme blanda senap och färskpressad citron pensla laxkotletterna och täck med plastfolie lägg i kylen ca 10 min rosta paprikan på grillen och hacka den sedan i en matberedare häll på yoghurt creme fraiche torkad dragon chilipeppar och salt se till att det blandas väl lägg laxen på folien i den förvärmda ugnen och grilla dem 3min på vardera sidan servera laxen och såsen till kokt potatis och en sallad 4 laxkotletter a`150 g. 1 tsk torkad dragon
Skölj den färska dragonen, knip av och finhacka bladen, spara några till uppläggningen. Lägg i dragonen och låt småputtra ytterligare 5 minuter. Några kvistar dragon eller 2 msk torkad. 4 laxkotletter