Laxkotletter dragon recept

Festmiddag till helgen?

Festmiddag till helgen?

Laxkotlett med murklor och rödvinssås 6 pers6 portionsbitar lax1/2 flaska bourgogne1 msk hackad shalottenlök, 1 msk torkad dragon i kryddpåse1 dsk köttglass (mycket krafig buljong, kalvfond går bra)1/2 dl vispgrädde300 g osaltat smör salt och peppar1 burk murklor25 g smör1 tsk timjan1 dsk finhackad shalottenlökpersilja600 g färsk, eller tinad fryst bladspenatmuskotnöt, salt och pepparKoka ihop vinet med köttglass, dragon och shalottenlök

Laxkotlett i paprikasås

Pensla laxkotletterna och täck med plastfolie. Häll på yoghurt, crème fraîche, torkad dragon, chilipeppar och salt

Laxkotlett i paprikasås

färsk dragon till garnering. Lägg folie på en grill eller på ungsgallret placera mitt i ugnen sätt på högsta värme blanda senap och färskpressad citron pensla laxkotletterna och täck med plastfolie lägg i kylen ca 10 min rosta paprikan på grillen och hacka den sedan i en matberedare häll på yoghurt creme fraiche torkad dragon chilipeppar och salt se till att det blandas väl lägg laxen på folien i den förvärmda ugnen och grilla dem 3min på vardera sidan servera laxen och såsen till kokt potatis och en sallad 4 laxkotletter a`150 g. 1 tsk torkad dragon

Laxkotlett i paprikasås

Pensla laxkotletterna med blandningen och täck med plastfolie. Tillsätt yoghurt, crème fraiche, torkad dragon, chilipeppar och salt

Lax med svamp och dragon

Skölj den färska dragonen, knip av och finhacka bladen, spara några till uppläggningen. Lägg i dragonen och låt småputtra ytterligare 5 minuter. Några kvistar dragon eller 2 msk torkad. 4 laxkotletter

Grillad lax med sommargrönt

Krydda laxkotletterna med salt och peppar och pressa över lite citronsaft. Krydda med salt och dragon. 4 laxkotletter. 1/2 tsk torkad dragon