Blanda ingredienserna och smaka av med lime, fisksås, salt och peppar. Laxceviche för två1 laxkotlett, eller motsvarande mängd salmalax1 avokado1/2 dl frusen mango1/2 röd chilifrukt1 liten shalottenlök eller 1 salladslök1/2 kruka färsk koriander1/2 pressad limeev 1 tsk fisksåssalt och pepparFinhacka chili, lök och koriander
Pressa limesaft i en skål, tillsätt rivet limeskal, honung, chili, vitlök, salt och olivolja. Tröttnar man på dill, gräslök och andra klassiska fiskkryddor tycker jag att lax passar väldigt bra med asiatiska kryddor som chili, vitlök, ingefära, soja, wasabi och teriyaki
Stek laxkotletterna. Skär blomkålen i fina buketter, finstrimla purjo och chili. Blanda gurktärningarna med matyoghurt och tandoorikrydda, smaksätt med salt, peppar och lite limejuice
Blanda samman crème fraiche, saft och rivet skal av en ½ citron (spara resten till garnering), hackad dill, chili och senap till en sås och smaka av med salt och peppar