Lägg i bönor och oliver låt koka ett par minuter, rör försiktigt ner laxen och stäng av plattan. 20 st oliver med ansjovis. Skär laxen i sockerbitsstora kuber, skölj bönorna i kallt vatten, skär oliverna i 2 - 3 skivor. 20 st oliver med ansjovis
Tillsätt buljongen, vinet, blanda i oliverna och sjud cirka 1 minut. 20 st oliver. Skala löken. Fräs löken i oljan i en gryta på medelvärme, den får gärna bli lite gyllene men inte bränd, i cirka 5 minuter
På måndag tänkte jag göra Smaskens-Annikas Pasta Disperata men med kycklingfärs istället för fläskfärs, på tisdag blir det fiskgratäng med broccoli och födelsedagsglass till efterrätt eftersom V fyller år, på onsdag blir det långlagat igen (Kött- och grönsaksgryta), på torsdag ska vi såklart äta våfflor och innan våfflorna blir det blomkålssoppa, och helgen inleder vi med en laxgryta med oliver