Jag hade förberett en Laxgrytamedsaffran. De lämnade ett vintrigt skåneland tidigt och började med en kopp kaffe, saffransbulle och kolapepparkaka hos oss
Fräs purjolök, vitlök och fänkål sakta i en traktörpanna med olivolja. Tillsätt saffran, nystötta fänkålsfrön och tomater och fräs ytterligare några minuter
Hacka vitlöken fint och fräs på medelvärme i lite olivolja. När fänkålen mjuknat något, tillsätt zest och saft av den väl tvättade apelsinen, tomaterna och saffran
Jag kunde såklart ha gått hela vägen i det här receptet med en rejäl skvätt köksvin i fonden och ett kuvert ljuvlig saffran - men så var det ändå bara en grå och trist torsdag
Saffranet har ersatts med gurkmeja, men grädden. Jag kunde såklart ha “gått hela vägen” i det här receptet och tillsatt en rejäl skvätt köksvin i fonden, och kanske ett kuvert ljuvlig saffran, men så var det trots all en helt vanlig, grå och trist torsdag som detta recept skapades
jag har inte riktigt orken att stå och lägga i ingredienser i omgångar, för att allt ska få anpassad koktid, så att resultatet inte blir en soppa eller gryta med sönderkokta grönsaker och fiskbitar, bara för att jag blivit distraherad och glömt hela härligheten på spisen