Strö över dill och bjud med kokt potatis eller ris och en sallad. 500 g färsk eller fryst laxsaften av ½ citron2-3 morötter, ca 200 g1 bit rotselleri, ca 100 g1 medelstor purjolök1-2 msk smör eller margarin3 dl vatten1 fiskbuljongtärning½ tsk salt2 krm timjan2 msk tomatpuréev 1 pressad vitlöksklyftaklippt dill. 1 bit rotselleri. 1 medelstor purjolök
Servera med ris eller nudlar. Thailax i kokossås3 schalottenlökar, i klyftor1 bit rotselleri (ca 100gr) i tärningar2 medelstora morötter, i skivor1 gul paprika, i små bitar1-2 tsk färsk ingefära, riven2-3 krm grön eller röd currypasta1 burk kokosmjölk (400gr) gärna lätt1 vitlöksklyfta, pressad2-3 krm salt2 msk fisksås400 gr laxfilé, i 3 cm bitar2 msk koriander eller persilja, hackade4 port jasminris eller risnudlarFörbered grönsakerna. 1 bit rotselleri. 2 medelstora morötter
Späd med buljongen och tillsätt oregano och chilisås. Skala och tärna rotsellerin. Bjud lie gräddfil, gärna smaksatt med pepparrot till, eller prova den nya creme fraichen med tomat och basilika
Strö över dill och bjud med kokt potatis eller ris och en sallad. 1 bitar rotselleri. Skär bort skinn och ben från laxen och skär den i stora tärningar
Späd med buljongen och tillsätt oregano och chilisås. Skala och tärna rotsellerin. Bjud lie gräddfil, gärna smaksatt med pepparrot till, eller prova den nya creme fraichen med tomat och basilika