Servera laxgrytanmed ris och tomater. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen. Vänd ner dillen. Blanda majsstärkelsen med vattnet och rör ner tillsammans med grädden och smulad buljongtärning och låt koka 4–5 minuter
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag åt den idag med kokta, smörslungade färska vaxbönor och en sallad. Låt laxen bli färdig i såsen, mot slutet lägg i ca 1/2 dl hackad färsk dill och kryddda med svartpeppar, salt behövs inte tycker jag eftersom fonden är salt
Garnera med resten av salladslöken, räkor, sockerärter och dill. Servera med kokt. dillkvistar. 5 msk hummerfond Garnera med. 150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt 50 g sockerärter dillkvistar Servera med
Garnera med resten av salladslöken, räkor, sockerärter och dill. Servera med kokt potatis. dillkvistar. Skär laxen i kuber som är ca 4 cm och lägg dem på ett fat
lata dagar, lättalagat, lax, laxgryta. Servera med ett gott bröd att doppa i spadet. 1 knippe dill. Späd med crème fraîche, 0,5 liter vatten, en buljongtärning, salt och peppar. 4 personer cirka 25 minuter Fräsch laxgrytamed primörer. 1 knippe dill
Fräs lök, morötter och fänkål i en gryta med smör och rapsolja. Rör i dill och skalade räkor. Riv citronskalet tillsätt det tillsammans med citronsaften, vatten och fiskfond