Dela gärna tomaterna på hälften (eller eventuellt krossa dom med sleven efter dom kokat ett tag). Servera gärna laxgrytan med färskt bröd och en klick crème fraiche
Vill du runda av smaken på laxgrytan kan du tillsätta en klick fraiche. 250 g ris500 g laxfilé1 gul lök0,25 solovitlök1-2 morötter2 tsk flytande margarin1 tsk paprikapulver1 tsk dragon1 tsk oregano2 krm cayennepeppar1 förp krossadetomater1 grönsaksbuljongtärning0,5 tsk socker2 krm svartpeppar1 påse sallad. Tillsätt krossadetomater och buljongtärning, låt puttra 3-4 minuter
Kokar ihop en laxgryta som får avsluta helgen innan Mästarnas mästare drar igång med nytt gäng. Lax, broccoli, paprika, krossadetomater, crème fraîche och lite sambal
Kunde väl egentligen räknat ut att tomater och basilika som jag valde till fyllning inte var de ultimata smakerna tillsammans med grytans smaker, men nu blev det som det blev
Häll i tomaterna, vinet, citronen, tomatpurén och créme fraichen. 1 burk krossade / passerade tomater. Fräs löken glansigt i en kastrull tillsammans med saffranet
Snor ihop en laxgryta med vad kyl och frys bjuder - laxfilé, schalottenlök, morötter, potatis, krossadetomater, matlagningsgrädde, dijonsenap och edamamebönor
Idag gjorde jag en laxgryta med riven vitkål, riven morot, paprika, ärtor och lax. Såsen gjorde jag på grädde och krossadetomater och kryddade med salt, vitpeppar och paprikapulver