Fräs upp morötter, lök, citrongräs, ingefära och riven vitlök någon minut. Thaiinspirerad laxsoppa/gryta 2 port2 morötter5-10 cm purjolök2 citrongräs2 msk färskriven ingefära1-2vitlöksklyftor1 burk kokosmjölk4 dl vatten1 tärning fiskbuljong300 g laxfilé1 pressad lime100 g sugar snaps (ca 25 st)några buketter blomkål8 tiger räkor eller 200 g skalade räkorfisksås, salt och pepparvalfri smaksättning. Låt soppan sjuda ca 5 minuter och under tiden så steker du tigerräkorna och lite skivad vitlök i olja så de får en rosa färg. 2 msk färskriven ingefära. 1-2 vitlöksklyftor
Tillsätt grönsaker, vitlök, salt och fisksås. Thailax i kokossås3 schalottenlökar, i klyftor1 bit rotselleri (ca 100gr) i tärningar2 medelstora morötter, i skivor1 gul paprika, i små bitar1-2 tsk färsk ingefära, riven2-3 krm grön eller röd currypasta1 burk kokosmjölk (400gr) gärna lätt1 vitlöksklyfta, pressad2-3 krm salt2 msk fisksås400 gr laxfilé, i 3 cm bitar2 msk koriander eller persilja, hackade4 port jasminris eller risnudlarFörbered grönsakerna. 1-2 tsk färsk ingefära. 1 vitlöksklyfta
Mixa chili, vitlök, ingefära, salladslök, citrongräs och koriander i matberedare med kniven monterad, tillsätt 2 deciliter vatten och mixa tills allt är finfördelat. 8 cm ingefära. 4 st vitlök