Strö över basilikan och koriandern och servera med limeklyftor och osaltat jasminris. 500 g skinn- och benfri laxfilé2 vitlöksklyftor2 msk jordnötsolja0,5-1 msk röd currypasta1 burk (400 g) kokosmjölk1-2 tsk fisksås10 blad thaibasilika eller vanlig basilika3 msk hackad färsk korianderlime och jasminrisSkär laxen i 3 cm stora bitar
Kunde väl egentligen räknat ut att tomater och basilika som jag valde till fyllning inte var de ultimata smakerna tillsammans med grytans smaker, men nu blev det som det blev
Igår blev det fransk laxgryta till middag, riktigt mumsigt. 4 salladslökar (hackade)1 fänkål (hackad)3-4 dl vatten2 dl crème fraîche tomat och basilika1 fiskbuljongtärning1 msk tomatpurè600 g färsk laxfilé (sknnfri, skuren i bitar ca 3*3 cm)1 tsk torkad basilika SaltVitpepparSmörGör så här