Vi lagade denna i Omnian men det går förstås bra i vanlig ugn också. Jättegott. Fyra portioner4 laxfileer1 burk creme fraiche tomat och basilika1 dl vanlig creme fraiche2 dl grädde4-5 msk röd pesto1 påse riven västerbottenostLite svartpepparLägg
Krydda med salt och peppar och tillsätt vin och grädde. 1 dl vitt vin. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör i en stor gryta
Vispa ihop fond, grädde, vin och mjöl i en kastrull. 2 dl torrt vitt vin. 2 dl torrt vitt vin. Hej. Här kommer ett gott tips till söndagsmiddagen imorgon
Förutom lax så har vi använt några andra ingredienser som smaksättare, fetaost för sälta, soltorkade tomater för den där mustiga umami, vitt vin ger lite syra och så vi har sötpotatis som ger lite sötma och balans i gratängen
Laxgratäng a'la Mårtenssons kök 2 port2 bitar laxfilé½ burk, á 170 g, kräftstjärtar1 schalottenlök1 burk, á 205 g, vit sparrishackad dillGratängsås3 dl grädde1 dl vitt vin½ tärning fiskbuljongsalt och pepparRör samman alla ingredienser i en gryta och låt såsen koka tills ungefär hälften har kokat bort. Laxgratäng a'la Mårtenssons kök 2 port
Räkorna kan man gärna marinera innan om man vill ha en extra skjuts i smaken, vi gjorde det inte denna gången men har tidigare haft citronmarinerade räkor på bland annat laxgratäng
Tillsätt soja och vitt vin. Jennys laxgratäng med basilika 4p. ca 600 g räkor med skal6-8 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater4 vitlöksklyfotr, finhackade2 liten gul lök, finhackadoljafärsk bladpersiljasalt & pepparskaldjursfond*4 msk vitt vin4 tsk kinesisk sojaspäd ev med lite vattenfetaost
Gör en bottenredning av smör och mjöl, späd med fiskbuljong, vin och grädde. 2 dl vitt vin. Skär laxen i tunna skivor på snedden, för att få ut så många skivor som möjligt