Gratängen serverades med blomkålsmos och ris, men passar säkert bra att ätas utan tillbehör också. Efter att ha lagat det här gratängen en gång är den redan en favorit här hemma
ris. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Servera med ris och grönsaker. När vi köper hel lax blir det alltid småbitar över när jag skär ut filéerna
Ikväll gjorde jag en grymt god laxgratäng med dijon och dragonsås. 600g laxfile utan skinn, delad i 8 bitarSaltVitpeppar 1 grön paprika1 röd paprika 250g körsbärstomater2 dl creme fraiche 1 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 1 - 1 1/2 msk torkad dragonServeras med potatis, potatismos eller varför inte ris
Måste dela med mig av en underbart god laxgratäng som jag fick receptet till av en god vän. Koka ris till och gör en fräsch grönsallad och du har en festmåltid att bjuda på 4 laxfileer
Det här riset gör jag alltid till laxgratäng. Jag brukar blötlägga riset någon halvtimme i kallt vatten, sen sköljer jag det tills vattnet blir klart (sköljer bort stärkelsen som gör att riset klibbar)