½ pkt färskost typ Philadelphiaost. En riktigt smarrig och lättlagad laxrättmed både bacon, ost och basilika som passar precis lika fint till vardags som till festligare tillfällen vill vi gärna tipsa er om idag
Servera den gärna med en sallad på rucola med lite olivolja och vinäger. 500 g lax i portionsbitar. 11 ⁄2 kruka färsk basilika. 1färska basilikablad. 1Lägg laxen i en ugnsfast form. 1Häll blandningen över laxen och räkorna och toppa med riven parmesanost. 1Garnera gratängen medfärsk basilika
Gratängen serverades med blomkålsmos och ris, men passar säkert bra att ätas utan tillbehör också. Kanske givet egentligen, för vad kan väl bli fel om man sammanför lax, spenat och parmesanost
Tänkte bara först tipsa er om en riktigt god och superenkel laxgratäng som jag gjorde förra veckan. Lägg laxbitarna ovanpå och krydda med salt och citronpeppar