-)Lax är både nyttigt och gott. Lägg laxen i en ugnsform, salta och peppra. Ingredienser4 st portionsbitar laxSaltCitronpepparSås400 g kavli räkost5 dl matlagningsgrädde3 msk dill, hackad2 tsk knorr fiskkrydda2 msk citronsaftGarneringRäkorDillGör så härSätt ugnen på 200 grader. 4 st portionsbitar lax
En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Lägg laxfiléerna i formen med det gratinerade moset, krydda med salt, peppar och citronpeppar
En riktigt smarrig och lättlagad laxrätt med både bacon, ost och basilika som passar precis lika fint till vardags som till festligare tillfällen vill vi gärna tipsa er om idag
Bre över laxen med cremfraicheblandningen, klicka moset runt om. 500 gr Laxfilé5 dl Cremefraiche2 msk Sambal OelekParmesanost1 kg Potatis1 dl Mjölk1 SmörklickSalt & PepparSkala och koka potatisen, gör en potatismos av potatis, mjölk och en smörklick, smaka av med salt och peppar, tillsätt gärna lite riven parmesanost. Lägg laxen i en ugnssäker form, blanda cremefraichen med sambal, ca 1dl riven parmesan och salta och peppra. Receptet lånade vi härifrån//Mattias 500 gr Lax
Portionera ut potatismoset i en ugnsform och lägg laxen i mitten. Häll såsen över laxen och ställ in formen i ugnen, där den ska stå i ungefär 20 - 30 minuter. 500 g laxfilé