Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. 2 st schalottenlökar. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med, tills nästan all vätska koka in
Skala löken och skär den i fina ringar. Lägg löken i en smord ugnsfast form. Dela laxsidan i stora tärningar, cirka 4 x 4 centimeter och lägg dem ovanpå löken. 1 st gul lök
Förutom att marinera lax och blanda ihop ostsås är det till att skiva potatisen (enklast att göra i en matberedare om du har det) och steka den, strimla lök och steka den ihop med spenaten, och sedan samla alla godsaker i en form och gratinera
Sätt ugnen på 225 grader, skala och skiva potatisen tunt, skölj laxen och låt rinna av på hushålls papper, finhacka löken, dela laxen i mindre bitar,smörj en form och varva potatis, lax ,lök och kryddor, häll på grädde och mjölk. 1 lök. 1 tsk lökpulver
I denna rätt är det även med pesto som jag tycker passar så bra till lax, piffar upp rätten med lite salt från bacon och röd lök i såsen kan ju bara bli rätt
Skala och skiva löken. Torka av laxen och vänd ner i såsen tillsammans med broccoli och lök. Koka broccoli och lök knappt mjuka i saltat vatten, 2–3 minuter. 1 st rödlök
Hacka kräftstjärtarna grovt och finhacka löken. Lägg fisken i formen, strö på lök och kräftstjärtar. Laxgratäng a'la Mårtenssons kök 2 port2 bitar laxfilé½ burk, á 170 g, kräftstjärtar1 schalottenlök1 burk, á 205 g, vit sparrishackad dillGratängsås3 dl grädde1 dl vitt vin½ tärning fiskbuljongsalt och pepparRör samman alla ingredienser i en gryta och låt såsen koka tills ungefär hälften har kokat bort. Laxgratäng a'la Mårtenssons kök 2 port. 1 schalottenlök
Varva potatis, skivor av laxen, hackad lök, hackad dill och hackad grönkål i en smord ugnsform. Laxgratäng Spara Skriv ut Förberedning 10 Minuter Tillagningstid 45 Minuter Total tid 55 Minuter Kock. 70 Ingredienser 600g Potatis 4 Ägg 3 dl Mjölk, standard 3% 1 dl Vatten 1 tsk Salt ½ Svartpeppar 300g Kallrökt lax 1 st Lök, gul 2 dl Dill, färsk 50g Grönkål Gör så här Sätt ugnen på 175°. 1 st Lök, gul