Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Servera laxgratängen med en grön sallad 4 bitar laxfilé utan skinn och ben (á ca 150 g). 2 dl lätt creme fraiche
Inte lätt att få snygga bilder med en fiskgratäng på tallrik. Skär potatisen i mindre bitar Och koka i lättsaltat vattenTills det är riktigt mjuka, ca 15 minuter
Mängden lax tog jag efter ungefär hur många laxfiléer vi äter per person och det blev över nästan två då jag tog upp extra för att storebror G följde med hem men han hade redan ätit så nu har jag ätit laxgratäng till middag även ikväll Laxen och såsen passade bra ihop och ytan av osttäcke gav det där lilla extra till maträtten
Recept. Camilla Mellquist. ons, 2013-09-18 19. 30. 25min. (0). Lägg laxbitarna i en ugnsform och salta. blanda mjukosten med grädden och ha i dillen, salta ev lite, smaka dig fram
Klipp lite lätt med en sax över spagettin. Den ska inte bli finhackad, men behöver sönderdelas lite så att det blir lättare att ta den ur gratängformen sedan
Skala potatisen och koka den mjuk i lätt saltat vatten. Sätt på ugnen på 200 grader. Potatismos. Slå av vattnet och tillsätt margarin, ägg och lite mjölk i taget