Blanda soja, mirin, ingefära och smaksätt med wasabi till önskad smak. 1 tsk wasabi. 1 tsk wasabi. Gudomligt god lax som Anette bjöd på till den japanska buffén
Den har ett härligt sting från wasabi, en mjukare smak med hjälp av majonnäs, dill sätter lite knorr på det hela och saltet behövs det en smula av för att finjustera smaken på röran
Wasabi. Det svåra med att ha en matblogg under det mörkare halvåret i Sverige är att det blir näst intill omöjligt att få till fina bilder om man inte fotar mitt på dagen
Blanda samman soja och wasabi och slå detta över den tunt skivade laxen. 1 tsk wasabi. Skär 35 mm tunna skivor av laxen och placera ut skivorna på ett stort fat
Wasabi och gari fungerar också till den här rätten, men är inget måste. Laxspett med teriakisås och glasnudelsallad, 2 pers 250 g benfri laxfilé2 msk ljus misopasta2 msk svarta sesamfrön2 portioner glasnudlar, nätt tillagade enligt förpackningen, sköljda i kallt vatten2 salladslökar, tunt skivade¼ färsk chilifrukt, hackad1 morot, skalad, skuren i juliennestavar10 sockerärtor1 dl mungbönsgroddar2 - 4 pac choier, delade i bladsmakneutral rapsolja1 limefruktteriakisås(wasabi och inlagd ingefära - gari) Skär laxen i stora kuber, trä upp på fyra blötlagda träspett, bred på miso och rulla i sesamfrö