Laxfile wasabi recept

Ugnsbakad lax med wasabi

Ugnsbakad lax med wasabi

Den har ett härligt sting från wasabi, en mjukare smak med hjälp av majonnäs, dill sätter lite knorr på det hela och saltet behövs det en smula av för att finjustera smaken på röran
Sushi

Sushi

wasabipasta  (finns på tub att köpa på t. Bred på ett tunt lager wasabi på riskudden och lägg på lax- och tonfiskskivor
Sushi tre olika sorter

Sushi tre olika sorter

wasabi. wasabi. Min dotter och jag gjorde sushi. Vi gjorde tre olika sorter. Vi använde salmalax som inte behöver frysas innan man gör sushi
Crunchy California roll // Sushi night

Crunchy California roll // Sushi night

Wasabi. Det svåra med att ha en matblogg under det mörkare halvåret i Sverige är att det blir näst intill omöjligt att få till fina bilder om man inte fotar mitt på dagen
Ingefärsgravad lax

Ingefärsgravad lax

Billan tipsade om att servera gräddfil med wasabi till och det skulle nog bita ifrån på ett bra sätt
Sashimi

Sashimi

Blanda samman soja och wasabi och slå detta över den tunt skivade laxen. 1 tsk wasabi. Skär 3–5 mm tunna skivor av laxen och placera ut skivorna på ett stort fat
Poke-bowl med lax och räkor

Poke-bowl med lax och räkor

40 g Wasabi paste. Skala räkorna, skär laxen i 1,5 x 1,5 cm tärningar och crabsticksen i tjocka skivor
Laxspett med teriakisås

Laxspett med teriakisås

Wasabi och gari fungerar också till den här rätten, men är inget måste. Laxspett med teriakisås och glasnudelsallad, 2 pers 250 g benfri laxfilé2 msk ljus misopasta2 msk svarta sesamfrön2 portioner glasnudlar, nätt tillagade enligt förpackningen, sköljda i kallt vatten2 salladslökar, tunt skivade¼ färsk chilifrukt, hackad1 morot, skalad, skuren i juliennestavar10 sockerärtor1 dl mungbönsgroddar2 - 4 pac choier, delade i bladsmakneutral rapsolja1 limefruktteriakisås(wasabi och inlagd ingefära - gari) Skär laxen i stora kuber, trä upp på fyra blötlagda träspett, bred på miso och rulla i sesamfrö
Sashimi
 – enkelt recept

Sashimi
 – enkelt recept

Lägg en klick wasabi i små skålar och häll i sushisoja. Blanda wasabi och soja med ätpinnarna och doppa laxskivorna i blandningen innan de äts
Egen Sushi

Egen Sushi

) Blev riktigt gott men hade i lite för mycket wasabi så det blev aningen för starkt. Idag har jag ätit hemmagjord Sushi till lunch