Smörj en ugnsform med lite olja , lägg i laxen och slå blandningen över. Värm varmluftsugnen till 165 grader och laxen klar på 35 minuter. 4 msk Löjrom eller stenbitsrom
En skiva färsk laxfilé stekt i ugnen är en riktig delikatess. löjrom eller röd stenbitsrom. Smörj ett ugnssäkert fat eller en långpanna och lägg på laxskivorna
Toppa med en klick löjrom och garnera med dill. Baka laxen mitt i ugnen i 12–15 minuter. 50 g löjrom. Gör ett djupt snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så det blir en ficka
Toppa med löjrom och dillvippa. Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. 50 g löjrom. Lägg ut laxfiléerna på arbetsbordet och droppa över citronsaft
Stenbitsrom eller löjrom. Ugn 225º. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har stelnat. 100 g stenbitsrom eller löjrom. 150 g kallt smör eller margarin 3 1/2 dl vetemjöl 2-3 msk kallt vatten Fyllning 250 g räkor med skal 250 g rökt laxfilè 50 g djupfrysta ärter 100 g lagrad ost i tärningar 1/2 dl hackad dill 3 ägg 3 dl gräddmjölk Salt Peppar Kall sås 3 dl crème fraiche 100 g stenbitsrom eller löjrom 1/2 dl finhackad dill Pensling och garnering Uppvispat ägg 150 g räkor Stenbitsrom eller löjrom Dill Citron
"Serveras helt nygräddad, kall eller lätt uppvärmd (svept i aluminiumfolie i ugn ca 20 minuter). Romsås (4 dl creme fraiche, 100 g löjrom, 0,5 dl finhackad thaibasilika eller gräslök, 1 pressad citron, 1 krm mald vitpeppar)salladkokt färskpotatisVärm ugnen till 150 grader. Häll smeten i formen, släta till på ytan och grädda på galler i nedre delen av ugnen ca 50 minuter
Servera gärna med gräddfil, löjrom, klippt gräslök och mycket finhackad rödlök. Sätt ugnen på 200°. Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter