Häll av mjölken och mixa purén med smör och smaka av med persilja och lite vitpeppar. Finhacka schalottenlöken och lägg i kastrull med citronjuice och vitt vin
Lägg alltsammans i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten. Citronsås. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 5 minuter Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar
En fiskgratäng får ni idag, en med lax, krämig citronsås och mos smaksatt med dill och citron. Helt och hållet är receptet från fruns egna hjärna, litte sånt och litte sånt ihop med det mest perfekta gratängmoset som någonsin sett dagens ljus - och voilà - en fiskgratäng var skapad
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,. Citronsås. Krydda med salt och peppar. Gör tunna strimlor av citronskalet med zestjärn eller potatisskalare
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 citron 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 tsk maizena majsstärkelse 150 g haricots verts ca 550 g laxfilé 1 tsk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda crème fraiche med citronskal i en skål. Citronsås. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen med pressad potatis och kokta haricots verts