Garnera med räkor och kaviar. Tina laxen om den är frusen. Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs löken i matfett i en kastrull och pudra över saffranet och låt det fräsa med någon minut
Blanda crème fraiche, majonnäs, salt och röd kaviar i en skål. Sätt ugnen på 175°C. Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen)
Garnera med svart kaviar och lime. kaviar. Ansa och strimla purjolökarna. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i lite matfett tills det mjuknar utan att det får färg
1 burk kaviar. Värm ugnen till 125 grader. Skiva laxen i åtta ca 1 ½ cm breda skivor. Trä upp dem på träspett och lägg i en långpanna eller ugnsfast form
Vispa grädden lätt och rör ihop den med kaviar och svartpeppar. 2 msk tubkaviar. kaviar, lax, laxgratäng, potatis 4 små kokta mandelpotatisar. 2 msk tubkaviar
Jag har stekt en bit laxfilé, kokat korngryn och blandat ihop med kokt rödbeta, gjort en sås på turkisk yoghurt med pepparrot och tångkaviar och till sist har jag strött gökärtsblommor över härligheten
Vi hade laddat upp med hemgjord västerbottenpaj, 4 olika sorters sill, hemgravad lax, hemgjord hovmästarsås, brännvinsost, hårt och mjukt tunnbröd (nej, inte hembakt i år), baguette, smör, ägghalvor med kaviar eller majonäs, hemgjorda köttbullar, prinskorv och brännvinskorv, sallad, gräslök, gräddfil, färskpotatis, nubbe, öl, cider och läsk