Ta bort ev ben ur fiskfilén. Strö över salt och peppar. Lägg sedan fisken i en ugnsfast, smord form. Blanda ihop äggulor, crème fraiche, senap och majsstärkelse i en kastrull och låt det sjuda på spisen under omrörning tills det tjocknar
Vid servering ta upp laxfilen ur lagen och plocka bort ev. ca 15 buffé portioner175 grader1 kg laxfile m skinn1,5 l vatten2,5 msk ättika (24%)2 msk salt1 msk torkad dragon1 msk torkad rosmarin1 msk torkad timjan1 msk torkad basilika20 st blandade pepparkorn1 st gurka1 selleristjälk1 st äpple1 mindre purjolök5 dl cremefraiche1 dl majonnäsCitronsaftFlingsaltPlocka med en laxtång eller liten plattång bort benen som du lätt känner efter med fingrarna var de sitter. 1 kg laxfile m skinn
500 - 600 g laxfilé, utan skinn och ben. 4 portioner 500 - 600 g laxfilé, utan skinn och ben. Jag hade lite annat att göra innan middagen i går så det fanns inte särskilt mycket tid till matlagning
Skär loss skinnet på laxfilén och ta bort eventuella ben. Laxbullar utan knussel. Här har jag inte krånglat till det med ägg, ströbröd och annat utfyllnadsmaterial