Laxfilé recept

82 Spara
Laxfilé i ugn

Laxfilé i ugn

Serveras med pressad potatis och finrivna morötter 800 gr Laxfilé / mittbit. 1 frp Fryst Dill. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
21 Spara
Baconlindad laxfilé

Baconlindad laxfilé

Stek den baconlindade laxen runt om i stekpanna så att den får färg. Vill ni förbereda maten så går det bra att krydda o linda bacon runt laxen och sen försteka i stekpanna för att sedan låta ugnsformen stå i kylskåpet ett tag innan fisken får gå klart i ugnen
1 Spara
Kräftfylld laxfilé med bulgur

Kräftfylld laxfilé med bulgur

Skär en skåra i varje laxfilé och lägg dem i en ugnsfast form. Kräftfylld laxfilé med bulgur4 port4 laxfiléer i portionsstorlek1 burk kräftstjärtar i lake1 liten kruka dill2 dl creme fraiche1 tsk sambal oelekSaften av en halv citron2 tsk skaldjursfondSalt & peppar3 dl hel bulgurGrovhacka kräftstjärtarna, hacka dillen och blanda med creme fraiche, sambal oelek, saften av en halv citron samt skaldjursfond. 4 laxfiléer i portionsstorlek
0 Spara
Halstrad laxfilé på het och syrlig salladsbädd med avocado, champinjoner & rödlök

Halstrad laxfilé på het och syrlig salladsbädd med avocado, champinjoner & rödlök

Ingredients3 st bitar Laxfilé (gör tre snitt på skinnsidan)1 st Avocado (i halv cm bitar)1 st Citron1/2 st morot (riven)1/2 st Rödlök (klyftad)125 gr Chaminjoner (delade)1/2 cm Röd chili (hackad)1 st Vitlöksklyfta (hackad)1 st Tomat (tärnad som avocadon)2 nävar salladsmixOlivoljaSaltVitpepparFlingsaltMethodStep 1Börja med att hetta upp en stekpanna med lite olivolja i, lägg sedan i rödlök, champinjoner, vitlök och chili, salt & peppra låt det sedan få färg och lägg upp det i en skål. 1/2 st Rödlök
0 Spara
Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar
Sökförslag och sidor