Fräs löken lätt i smöret någon minut. Putsa laxfilén helt fri från ben, dela sen laxfilén i 4 st lika stora delar. Ca 700 g benfri mittbit av laxfilé. ½-1 msk smör
Fräs spenaten i en kastrull med smör tills den är tinad. Torka av laxen och stek den i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. 2 bitar laxfilé. 1 msk smör. 1 msk smör
Mjöl och smör ska inte få färg. Smält 3 matskedar smör i en kastrull och vispa ner 2 matskedar vetemjöl. Skär bort skinnet på en laxfilé och skär ut 4 fina bitar på cirka 150 gram styck. 3 msk smör. 600 g laxfilé
Laxen steker jag i smör på hög värme med endast salt och peppar, jag steker bara tills laxen fått fin färg, sedan får den vila, då blir den perfekt och saftig inuti