Blanda vatten, ättika, salt, dragon, rosmarin och pepparkorn i en kastrull och koka upp lagen. ca 15 buffé portioner175 grader1 kg laxfile m skinn1,5 l vatten2,5 msk ättika (24%)2 msk salt1 msk torkad dragon1 msk torkad rosmarin1 msk torkad timjan1 msk torkad basilika20 st blandade pepparkorn1 st gurka1 selleristjälk1 st äpple1 mindre purjolök5 dl cremefraiche1 dl majonnäsCitronsaftFlingsaltPlocka med en laxtång eller liten plattång bort benen som du lätt känner efter med fingrarna var de sitter
Lägg dem på en plåt med bakpapper och tryck till dem med en sked, sen på med riven västerbottensost och rosmarin, in i ugnen på 225 grader tills osten fått färg
500 - 600 g laxfilé med skinn. Några kvistar färsk rosmarin och timjan (jag tog 1 rejäl kvist rosmarin och ca 6 - 7 små kvistar timjan). 4 portioner 500 - 600 g laxfilé med skinn. Några kvistar färsk rosmarin och timjan (jag tog 1 rejäl kvist rosmarin och ca 6 - 7 små kvistar timjan)
0,5 tsk torkad rosmarin eller två msk hackad färsk rosmarin. Laxcarpaccio på crostini med kronärtskockskräm och gremolata20 st100 g färsk laxfilé, gärna salmalax (jag använde mig av rökt lax i skivor istället)20 st crostini, naturella1 burk kronärtskockskrämflingsalt och nymald svartpepparGremolata. 100 g färsk laxfilé, gärna salmalax (jag använde mig av rökt lax i skivor istället)
I fredags kväll när jag och mamma var ensamma hemma så kände vi för att äta något som bara var så typiskt oss, och vad passade då bättre med en riktigt saftig, fräsch och vacker laxfilé i ett foliepaket med massa härliga grönsaker
Blanda grädde, rosmarin och saffran. Garnera gärna med färsk rosmarin. 500 g laxfilé. 1 tsk hackad färsk rosmarin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g laxfilé 3 morötter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 tsk hackad färsk rosmarin ½ pkt saffran 0,25 g