Laxfilé rosmarin recept

Rosmarin gravad laxfilé

Rosmarin gravad laxfilé

Gravad fisk i alla former är lite av en favorit, en av de gravade laxarna som ofta dyker upp på vårt bord till jul och påsk är en rosmarin gravad lax
Ostpanerad laxfilé

Ostpanerad laxfilé

1 tsk torkad rosmarin. 1 tsk torkad rosmarin. OSTPANERAD LAXFILÉ. Här kan du välja mellan en enkel och en litet mer exklusiv variant
Laxfilé i ugn med tomat och squash

Laxfilé i ugn med tomat och squash

Strö på rosmarin, timjan, salt och citronpeppar. Skär laxfilén i portionsstora bitar. 500 g laxfilé. 1 msk hackad färsk rosmarin
Bröderna Grimms laxfilé för små

Bröderna Grimms laxfilé för små

en nypa torkad rosmarin, stött i en mortel. I lördags blev det fynd på loppis då vi hittade söta klossar med motiv ur Bröderna Grimms sagor
Citronlax med rosmarin

Citronlax med rosmarin

Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Strö över citronskal, oliver och ev färsk rosmarin
Ugnsbakad lax med spenat och citronsås

Ugnsbakad lax med spenat och citronsås

Salta, peppra och strö över rosmarin. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 2 tsk hackad färsk rosmarin. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 2 tsk hackad färsk rosmarin
Lax i ugn med spenat och citronsås

Lax i ugn med spenat och citronsås

Salta, peppra och strö över rosmarin. 4 bitar laxfilé à 125 g. 1 msk hackad färsk rosmarin. Gör så här. Sätt ugnen på 200°
Inkokt lax med täcke

Inkokt lax med täcke

 Blanda vatten, ättika, salt, dragon, rosmarin och pepparkorn i en kastrull och koka upp lagen. ca 15 buffé portioner175 grader1 kg laxfile m skinn1,5 l vatten2,5 msk ättika (24%)2 msk salt1 msk torkad dragon1 msk torkad rosmarin1 msk torkad timjan1 msk torkad basilika20 st blandade pepparkorn1 st gurka1 selleristjälk1 st äpple1 mindre purjolök5 dl cremefraiche1 dl majonnäsCitronsaftFlingsaltPlocka med en laxtång eller liten plattång bort benen som du lätt känner efter med fingrarna var de sitter
Lax med västerbottensost och smashed potatos!

Lax med västerbottensost och smashed potatos!

Lägg dem på en plåt med bakpapper och tryck till dem med en sked, sen på med riven västerbottensost och rosmarin, in i ugnen på 225 grader tills osten fått färg
Lax med saffran

Lax med saffran

Blanda grädde, rosmarin och saffran. Garnera gärna med färsk rosmarin. 500 g laxfilé. 1 tsk hackad färsk rosmarin
Ugnsbakad lax med citron och basilikasås

Ugnsbakad lax med citron och basilikasås

500 - 600 g laxfilé med skinn. Några kvistar färsk rosmarin och timjan (jag tog 1 rejäl kvist rosmarin och ca 6 - 7 små kvistar timjan). 4 portioner 500 - 600 g laxfilé med skinn. Några kvistar färsk rosmarin och timjan (jag tog 1 rejäl kvist rosmarin och ca 6 - 7 små kvistar timjan)
Italiensk buffé

Italiensk buffé

0,5 tsk torkad rosmarin eller två msk hackad färsk rosmarin. Laxcarpaccio på crostini med kronärtskockskräm och gremolata20 st100 g färsk laxfilé, gärna salmalax (jag använde mig av rökt lax i skivor istället)20 st crostini, naturella1 burk kronärtskockskrämflingsalt och nymald svartpepparGremolata. 100 g färsk laxfilé, gärna salmalax (jag använde mig av rökt lax i skivor istället)
Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

Ernst Kirchsteiger´s laxpaket

500-600 g laxfilé. oregano och rosmarin eller 1 tsk torkad av varje sort. Ugn 200 grader. Lägg ut foliearken och strö lite salt på dem
Enbärsgravad norsk lax

Enbärsgravad norsk lax

Plocka timjan och hacka rosmarinen fint. 1½ kg Norsk laxfilé. 2 kvist rosmarin. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den
Mat och vin med ESC-tema

Mat och vin med ESC-tema

Dela laxfilén i två bitar. Rosmarinmarinerad fläskfilé. färsk rosmarin. Koka upp vatten, salt, rosmarin, skivad vitlök och peppar
Lax i foliepaket

Lax i foliepaket

I fredags kväll när jag och mamma var ensamma hemma så kände vi för att äta något som bara var så typiskt oss, och vad passade då bättre med en riktigt saftig, fräsch och vacker laxfilé i ett foliepaket med massa härliga grönsaker
Lax med saffran - Recept | Arla

Lax med saffran - Recept | Arla

Blanda grädde, rosmarin och saffran. Garnera gärna med färsk rosmarin. 500 g laxfilé. 1 tsk hackad färsk rosmarin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g laxfilé 3 morötter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 tsk hackad färsk rosmarin ½ pkt saffran 0,25 g