Serveras med pressad potatis och finrivna morötter 800 gr Laxfilé / mittbit. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
600 g laxfilé. Skala potatis och morötter. Skär potatisen i klyftor och morötterna i stavar. Blanda potatis och morötter med olja, salt och peppar och lägg i långpanna
Salta och peppra laxfiléerna efter smak. 500 g Laxfilé. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostade rotfrukter. Skala palsternacka och morötter och skär i stavar
Ingredients3 st bitar Laxfilé (gör tre snitt på skinnsidan)1 st Avocado (i halv cm bitar)1 st Citron1/2 st morot (riven)1/2 st Rödlök (klyftad)125 gr Chaminjoner (delade)1/2 cm Röd chili (hackad)1 st Vitlöksklyfta (hackad)1 st Tomat (tärnad som avocadon)2 nävar salladsmixOlivoljaSaltVitpepparFlingsaltMethodStep 1Börja med att hetta upp en stekpanna med lite olivolja i, lägg sedan i rödlök, champinjoner, vitlök och chili, salt & peppra låt det sedan få färg och lägg upp det i en skål. 1/2 st morot
Krydda laxfilén med salt och peppar. Lägg det som ett täcke ovanpå laxfilén. 600 g laxfilé. Skala och strimla morötter, rotselleri, rödbetor och palsternacka fint
Skär laxfilén i kuber och lägg ned. Tärna potatis, morot och fänkål, och skala och tunnflisa vitlöken. 300 - 320 g färsk, skinn- och benfri laxfilé - 2 portionsbitar. 150 g skalad morot. 300 - 320 g färsk, skinn- och benfri laxfilé - 2 portionsbitar. 150 g skalad morot
6 dl silad fisk/laxbuljong3 dl grädde - eller någon alternativ grädde2 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin1 burk körsbärstomater - Delizie och Mutti är storfavoriter3 msk hummerfond1 msk osötad tomatpuré4 stora vitlöksklyftor300 g brysselkål150 g små, späda morötter400 g skinn- och benfri laxfilé300 g vit fisk, ex torskrygg300 g räkor med skal1 liten knippa dillev salt och pepparTill servering