Serveras med pressad potatis och finrivna morötter 800 gr Laxfilé / mittbit. 1 frp Fryst Dill. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Jag använde laxfiléer, men det går lika bra med torskfiléer också. Laxfilé med Senaps- och Dilltäcke. 1 dl hackad dill färsk, fryst eller torkad. 1 dl hackad dill färsk, fryst eller torkad
4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst). 14 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst) salt citronpeppar 3 dl vispgrädde 2 msk majonnäs 1 knippa dillLägg laxbitarna i en smord ugnsfast form
200 g laxfilé. Sås. Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i bitar. Koka lök och paprika i apelsinsaft, smulad buljongtärning och vatten ca 10 min utan lock
Sparrisen har ju inte kommit igång ännu så jag använde mig av fryst sparris, riktigt god faktiskt. Fredagens middag bestod av laxfilé och sparrisrisotto, en liten försmak på nästa helgs påskmat kanske