Strö på salt, peppar och dragon. Skär laxfilén i fyra bitar. Krydda laxfilén med salt och peppar. Fördela laxfiléerna på grönsakerna och förslut foliepaketen
körvel, dragon, basilika och ev. En fin laxfilé som egentligen kunde användas rå som sashimi fick här bli huvudrätt i sällskap av kokt romanescokål som jag tror är en korsning mellan blomkål och broccoli
Krydda laxfilén med salt och peppar. Lägg det som ett täcke ovanpå laxfilén. 600 g laxfilé. 1 msk dragon. Skala och strimla morötter, rotselleri, rödbetor och palsternacka fint
Vi serverade en smakrik variant av bakade rödbetor med citron och dragon till, vilket kanske var det som gjorde att jag inte tyckte honungssmaken blev så stark
Blanda vatten, ättika, salt, dragon, rosmarin och pepparkorn i en kastrull och koka upp lagen. ca 15 buffé portioner175 grader1 kg laxfile m skinn1,5 l vatten2,5 msk ättika (24%)2 msk salt1 msk torkad dragon1 msk torkad rosmarin1 msk torkad timjan1 msk torkad basilika20 st blandade pepparkorn1 st gurka1 selleristjälk1 st äpple1 mindre purjolök5 dl cremefraiche1 dl majonnäsCitronsaftFlingsaltPlocka med en laxtång eller liten plattång bort benen som du lätt känner efter med fingrarna var de sitter
Smaka av med dragon, salt och peppar. 400 g laxfilé. 1 tsk dragon. Skär laxen i bitar. Lägg den i en skål med balsamvinäger och olja och låt dra i 30 minuter
Lägg laxfilén hel i en avlång fiskgryta eller dela den i portionsbitar. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 108 1 laxfilé, cirka 1 1/2 kg. 1 dl hackad färsk dragon (eller 3 tsk torkad dragon)
Smaka av med cayenne, dragon, salt och peppar. Bouillabaisse och rouille med rostad paprika, 4 port1 l grönskasbuljong1 dl vitt oekat vin300 g räkor med skal (vi tog vanliga frysta)2 msk olivolja1 gul lök, skalad skuren i båtar½ purjo, sköjd och skivad1-2 morötter, skalade,slantade¼ rotselleri, skalad, skuren i bitar6 tomater1 färsk fänkål, skuren i bitar150 g laxfilé150 g torskfilé½ tsk fänkålsfrö, stötta i mortel1 kuvert saffran1 knivsudd cayennepeppar1 nypa torkad dragonSalt och pepparFärsk timjan1 röd paprika2 potatisar av mostyp1-2 vitlöksklyftor1 äggula 1 dl olivoljaSalt och peppar(Pressad citron)Lägg paprikan under ugnens grillelement