Strö lite torkad chili över, det ser både fint ut och smakar lite mera. Detta recept på hel laxfilé är ett bra exempel på att det enklaste ibland är det godaste
Ingredients3 st bitar Laxfilé (gör tre snitt på skinnsidan)1 st Avocado (i halv cm bitar)1 st Citron1/2 st morot (riven)1/2 st Rödlök (klyftad)125 gr Chaminjoner (delade)1/2 cm Röd chili (hackad)1 st Vitlöksklyfta (hackad)1 st Tomat (tärnad som avocadon)2 nävar salladsmixOlivoljaSaltVitpepparFlingsaltMethodStep 1Börja med att hetta upp en stekpanna med lite olivolja i, lägg sedan i rödlök, champinjoner, vitlök och chili, salt & peppra låt det sedan få färg och lägg upp det i en skål
Servera den till ugnsbakad laxfilé, grillad halloumi eller något annat du gillar. Häll över olivolja och balsamvinäger, pressa ner citronerna och hackad chili
Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta ovanpå. 4 bitar laxfilé. 14 bitar laxfilé 0,5 tsk salt 50 g smör 0,5 dl ströbröd 2 dl grovhackade cashewnötter 0,5 tsk sambal oelek 1 st vitlöksklyfta 1 st limeSätt ugnen på 220 grader