Laxfilè i god sås recept

21 Spara
Godaste romsåsen

Godaste romsåsen

Här i Willa Dana står laxfilé, ris, sallad och godaste romsåsen på menyn. Såsen mår gott av att göras en bra stund innan den ska ätas - smidigt att bara plocka fram den ur kylen när det är dags att servera
10 Spara
Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Ugnsbakad laxfilé i hummersås

Finhacka dillen och lägg i den i såsen. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakad laxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn på 200 grader tills laxen är klar, ca 40 minuter
0 Spara
Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

Den är släkt med spenat och rödbeta och finns i många olika färger och storlekar. Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar. 1 cm Röd
Sökförslag och sidor