Laxcarpacciosalmalaxcitronsalt & pepparSkär laxen i lövtunna skivor och ett par minuter innan servering så pressas citronjuice över samt ett par drag med pepparkvarnen och några flingor salt
Skär laxen i tunna skivor och fördela dem över portionstallrikar eller ett stort fat. Hacka löken och låt den svettas hastigt i en klick smör i en het kastrull
Burr. Nu har vintern kommit till oss i Linköping. Snön vräker ner och vinden viner runt husknuten men inne har vi har det varmt och skönt framför brasan
Verkligen hur god som helst. En blandning av gravat och tillagad lax som verkligen är en höjdare. 20 port buffé1 kg laxfilé med skinn4 msk salt3 msk socker1 msk grovkrossad pepparmix1 påse pinjenötter1 citron - skal och saft1 kruka basilika1 dl hyvlad parmesanost3 msk olivoljaTag bort de stora benen på laxen
Laxcarpaccio på crostini med kronärtskockskräm och gremolata20 st100 g färsk laxfilé, gärna salmalax (jag använde mig av rökt lax i skivor istället)20 st crostini, naturella1 burk kronärtskockskrämflingsalt och nymald svartpepparGremolata