hel bit laxfilèmedskinnet kvar. Skinnet lämnas praktiskt kvar i formen vid servering. Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Skinnet ska vara kvar, men se till att alla ben är borttagna och torka av filéen ordentligt. Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnenmed parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Lägg på fisken medskinnsidan nedåt. Lax är billig mat, speciellt om man köper en lite större bit. Mosa fruktköttet och blanda med resten av ingredienserna
Smörj en ugnsfast form med lite olja, salta och peppra fisken och lägg den i formen. Rör ihop cremè fraiche och Philadelphiaost, smaksätt ev med lite mer peppar och salt
Smaka av med salt och peppar och servera med pressad potatis och kokta grönsaker. Sätt ugnen på 175°C. Dela laxen i 4 jämnstora bitar, ta bort ev skinn och lägg i en smord ugnsfast form. Slå blandningen över laxen och baka i ugnen i ca 20-25 min (använd gärna stektermometer, innertemperatur på 52-54°C är optimalt). 600 g laxfilé
Lägg i bitar av laxfilé, skinnet upp och täck med marinaden. Miso ger till exempel lax, en fantasisk smak om man använder den som marinad tillsammans med saké och mirin
Lägg laxen i en ugnsfast form medskinnsidan upp. Servera till laxen tillsammans med guacamole, sallad och stekt eller ugnsgrillad tortilla, koriander och lime
Med inspiration från en middagsrätt som vi bjöds på hos vänner för en tid sedan, och som dessutom barnen älskade (vi är ingen fisk-ätar-familj) gjorde jag en variant deras galet goda laxrätt, så här