Lägg på laxbitarna. Fräs spenaten i smör-&rapsolja och lägg i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 200°. Häll såsen i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. 4 bitar laxfilé à 125 g. 200 g bladspenat
2 portionslaxfiléer. ca 75 g tinad bladspenat. Ugnssteklaxen i 200 graders ugn, 10 minuter. 2 portionslaxfiléer. ca 75 g tinad bladspenat. 200 graders ugn
Jag valde jag att göra klart den i ugn istället för i panna, hoppade över att blanda creme fraiche med mjölk (tog bara creme fraiche) och hoppade över wokgrönsakerna
Stek den klar i ugnen. Laxen penslade jag med ägg och vände den på en tallrik med sesamfrön. Koka bulgur tillsammans med en buljongtärning, jag tog grönsaksbuljong
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form som du sen ska använda till gratängen så en med kant behövs. Bladspenat och körsbärstomater, pasta, lax som jag delade i mindre bitar, béchamelsås, dock utan muskot för det hade jag ingen hemma, och så riven smakrik ost över alltsammans
Serverade laxen med mangosås, basmatiris och en sallad med färsk bladspenat, blodapelsin och körsbärstomater, och så strödde jag lite rostad kokos över alltihopa
Smörj en ugnsfast form och salta och peppra dess botten. I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev
Krydda laxen med salt och citronpeppar och vänd bitarna i sesamfrö. Sesampanerad lax med potatissallad 2 port. 2 bitar laxfilé á 125 g. 2 nävar färsk bladspenat. Stek i ugnen i 175 grader till en innertemperatur på 58 grader, ca 15 min. 2 bitar laxfilé á 125 g
Tänkt på att laxen redan är salt. 300g färsk bladspenat. 250g kallrökt lax. Sätt ugnen på 160 grader. Häll över äggstaningen och skjuts in i ugnen, ca 1 timme. 300g färsk bladspenat. 250g kallrökt lax